Skip to main content

Partner Bank: nyisson értékpapírszámlát Ausztriában!

 

Minden évben rengetegen keresik annak a módját, hogy anyagilag egyre inkább, vagy akár teljesen függetlenné váljanak. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem is csoda, hogy szeretnénk, ha minél több megtakarításunk lenne, de legalább a meglévő pénzünk értékét szeretnénk megőrizni. Olyan időszakban, ahol az infláció hivatalosan 20-30%-os, az élelmiszer drágulása pedig a 40%-ot is eléri, nem csak azt várjuk egyre nyugtalanabbul, hogy mi történhet még, de amiatt is aggódunk, hogy a már félretett pénzünk minden nap egyre kevesebbet ér.

A pénzünk értékének megőrzésére szerencsére léteznek különféle módszerek, az egyik ilyen a befektetés. Ennek is számos formája létezik, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen pénzintézetnél, milyen konstrukcióban és feltételekkel helyezzük el a pénzünket.

 

Magyarország vs. Nyugat-Európa

 

A magyarországi pénzpiac Nyugat-Európával összehasonlítva kevésbé biztosít barátságos felétételeket az emberek számára, elég csak a kereskedelmi bankok egyeduralmára, a 0% körüli kamatokra, az állampapírok felfutására vagy a szigorú feltételekhez kötött és általában alacsony likviditással jellemezhető banki termékekre gondolni. Az átlagember ráadásul nehezen is igazodik ki a bankvilág útvesztőjében, annyi mindenre kell odafigyelni a számunkra ideális opció kiválasztásakor, hogy laikusként kifejezetten nehéz lehet megtalálni a megfelelő bankot vagy terméket. A magyar lakosság nagy része pénzügyi ismeretek terén korántsem annyira tájékozott, mint a tőlünk nyugatabbra fekvő országok esetében. Ezt tetőzi, hogy a bankrendszer, a jogi szabályozás és a kevésbé stabil gazdasági helyzet nem teremt olyan színvonalas befektetési környezetet, mint például a szomszéd országban, Ausztriában.

Van azonban lehetőség, hogy kihozzuk a helyzetből a lehető legtöbbet. Az átlag magyar ember számára is elérhetők olyan lehetőségek és szolgáltatások, amelyek nagyobb pénzügyi szabadságot és stabilitást, tervezhetőséget és biztonságot nyújtanak. Bár sokan nem szívesen gondolnak a külföldi banknál való számlanyitásra reális opcióként, hiszen úgy gondolják, hogy a nyelvi eltérés, a földrajzi távolság és az eltérő szabályozási háttér ismeretének hiánya ellehetetleníti az ottani lehetőségek igénybevételét. Ennek az aggodalomnak azonban már nincs alapja.

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy akár Ön is fektethet be egy rendkívüli presztízzsel, emberközpontúsággal és modern megoldásokkal működő osztrák bankhoz, ahol nemcsak, hogy már kb. 30 ezer forinttól nyithatunk számlát, de privát banki szolgáltatás keretében elérhetjük a globális pénzpiacot is? És a legjobb, hogy mindezt a saját lakhelyéről, magyar nyelven! Ezt kínálja az osztrák Partner Bank, amelynek szolgáltatásai már Magyarországon is elérhetők.

 

Miért a Partner Bank?

 

A linzi központú Partner Bank az osztrák értékpapírpiacon vezető, a közép-európai régióban meghatározó és globális mércével is biztonságos, innovatív letéti bank. Köztudott, hogy az osztrák pénzügyi környezet sokkal stabilabb és biztonságosabb a magyarnál, viszont kevesen ismerik, hogy ez pontosan mit is jelent:

  • biztonságos pénzügyi környezet olyan jogszabályi háttérrel, amely több szempontból védi a befektetőt
  • állami garancia a befektetési alapokra, részvényekre és kötvényekre 100.000 euróig
  • stabil bankrendszer 3 pénzügyi felügyelő szervvel, amelyek szavatolják a minőséget
  • öt betétbiztosítási alap működik a magyarországi egy helyett, ezek működésükkel szintén az Ön pénzügyi biztonságát garantálják

Ausztria tehát nemcsak gazdasági de pénzügyi szempontból is az egyik legvonzóbb célpont. Ezt mutatja a tény, hogy a betéti alapokban lévő pénzek nagysága eléri a kb 170 milliárd eurós összeget, míg Magyarországon ez kb. 18 milliárd eurót jelent. Egyre többen viszik ki a pénzüket külföldre hazánkból is, Ausztria pedig közkedvelt célpont erre. Egyre többen ismerik fel, hogy a magyar pénzügyi környezet nem a világot jelenti, van bőven opció és távlat a sarki bankfiókon kívül is.

Ahhoz, hogy egy ilyen instabil és számunkra nem túl előnyös gazdasági légkörben megőrizzük a pénzünk értékét, sőt mi több, gyarapítsuk is megtakarításainkat, elengedhetetlen, hogy alap szinten tájékozottak legyünk, és olyan bankot válasszunk, ahol valóban az ügyfél az első. Ha szeretné ezt Ön is megtapasztalni, vegye fel velünk a kapcsolatot és nyisson egy új fejezetet a Partner Bankkal!