Skip to main content
Szinte mindenki szereti az emojikat, amelyek ma már az alkalmazások szerves részét képzik. A közelmúltban egy vállalat nem kisebb fába vágta a fejszéjét: emojikat szeretnének értékesíteni, mint NFT, jelszó és azonosító eszköz. Ez persze rögtön megragadta a sztárbefektetők figyelmét. 

A Yat, amelynek társalapítója Naveen Jain vállalkozó, egy újfajta online rendszert szeretne kialakítani, amely egyedi hangulatjelek kombinációját értékesítene domainként, felhasználónévként vagy akár a sztárok által kedvelt NFT-ként.

A Yat-ok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az olyan cégektől függetlenül birtokolják online személyazonosságukat, mint a Meta vagy a Google. Egy egyedi emoji sor tervezésének ára, mely 1-5 karakterig terjedhet, 4 dollártól több százezer dollárig is elnyúlhat. Minél rövidebb és emlékezetesebb a kombináció, jellemzően annál magasabb az ár.

Immáron közel 160.000 Yat-ot adtak el, összesen 20 millió dollárért tavaly február óta, amikor a cég elindult. Egy Yat-ért fizetett legmagasabb ár eddig 425.000 dollár volt. Ez mellesleg egyetlen emoji karakter. 

A rendszerbe már több sztár is befektetett, mint például Young Money, Lil Wayne és Mack Maine.

Képek és információk forrása:
www.fortune.com