Skip to main content
Roger Federer vagyona elérte a 90,6 millió dollárt 2021 augusztusáig tartó 12 hónap során, ezzel ő jelenleg a világ legjobban kereső teniszezője. Hozzá kell tenni viszont, hogy ennek a nagy része nem a pályán való szerepléséből származik.

A hivatalos források szerint a bevétel kevesebb, mint 1 millió dollárnyi része származik teniszezésből. A pályán elért keresete alacsonyabb volt a szokásosnál, mert a 20-szoros Grand Slam-győztes térdsérülése miatt kiült az idei US Openen. A sztár befektetési portfóliója az, ami a sikert eredményezte, főként az olyan befektetései, mint az On Holding márka. 

Federer hamarosan még nagyobb sikerre készülhet, mivel az On Holding cipész társaság, amelybe 2019-ben hatalmas összeget fektetett be, befejezi az első nyilvános ajánlat tételét az Egyesült Államokban.

Roger Federer

Roger Federer

A hatósági bejelentések szerint a zürichi székhelyű társaság 622 millió dollárt szeretne összeszedni az elsődleges piacról, 6 milliárd dolláros értékelést feltételezve. Az On Holding 31,1 millió részvényből fog állni, amelyek ára egyenként 18-20 dollár körül alakul majd. A konzervatív értékesítéseket feltételezve a vállalat értéke körülbelül négyszerese fog nőni 2023-ra.

Federer az év elején összeállt a céggel, hogy kifejlesszék a Roger Pro teniszcipőt, amely páronként körülbelül 200 dollárért kerül eladásra.

Képek és információk forrása:
www.thenationalnews.com
www.pexels.com
www.eurosport.hu