Skip to main content
Robyn Fenty, ismertebb nevén Rihanna napjaink POP/RNB zenei stílusának egyik koronázatlan királynőjeként van emlegetve. Bár az énekesnő zenei karrierjéből bőven megél, mégis 2017-ben elindította a Fenty Beauty nevezetű kozmetikai társaságot, mely meghozta az áttörést Rihanna számára a befektetői piacon.

Rihanna értéke 1,7 milliárd dollár, a Forbes becslései szerint ő a világ leggazdagabb zenésze, és Oprah Winfrey után a leggazdagabb női szórakoztató személyiség. Vagyonának nagy része (becslések szerint 1,4 milliárd dollár) a Fenty Beauty értékéből származik, amelyben már 50%-os tulajdoni résszel rendelkezik a díva. Emellett egy  270 millió dollárra becsült fehérnemű-társaság, a Savage x Fenty-ben is rendelkezik részesedéssel.

Mi a siker titka? Az énekesnő (és sok más szakértő) szerint a social média jelenlét billentette a siker felé a fentebb említett cégeket. Rihanna több, mint 101 millió követővel rendelkezik Instagramon, illetve 102 millióval Twitteren.

Rihanna és a Fenty Beauty

Rihanna és a Fenty Beauty

A Fenty Beauty, egy 50-50 tulajdoni joggal rendelkező közös vállalkozás az LVMH francia luxuscikk-konglomerátummal (Bernard Arnault, a világ második leggazdagabb emberével). Termékei sokféle színválasztékban kaphatók: az alapozót 50 árnyalatban kínálják, beleértve a nehezebben megtalálható sötétebb árnyalatokat is a nők számára.

A vállalat másik legnagyobb előnye, hogy diverzifikált portfólióval és termékekkel rendelkezik, minden hölgy számára. A női sztárok körében kiemelkedő befektetésnek számít a kozmetikai ipar.

Képek és információk forrása:
www.forbes.com
www.self.com
www.pexels.com
www.nme.com