Skip to main content
Az e-sport napjaink egyik legmegosztóbb sportágának számít, mivel igen sokan nem tudják sportnak minősíteni a videójátékokban lebonyolított mérkőzéseket. Ennek ellenére  sokak szerint akár olimpiai területeken is megjelenhet a sportág. A sztárok jelenléte az e-sport világában nem ritka, viszont kevesen tudják, hogy hatalmas hírességek fektettek már be a játékokba, vagy csapatokba.

Az e-sport hírességei sokféle háttérrel rendelkeznek, a zenészektől a színészekig, viszont be kell látni, hogy a befektetők legnagyobb részét futballisták és a kosarasok adják ki.

Azok a híres sportolók és sportcsapat tulajdonosok, akik befektetnek, vagy folytatnak befektetéseket, vagy részt vesznek az e-sportban, igen pozitívan számolnak be a videójátékokban elért eredményekről.

Pár példa a hírességekről, és azok befektetéseiről:

Gareth Bale (középen) és az Ellevens Esports csapata

Gareth Bale (középen) és az Ellevens Esports csapata

2020 februárjában a profi labdarúgó, Gareth Bale elindította az Ellevens Esports szolgáltatást a 38 Entertainment Group céggel partnerségben. Az Ellevens csapatokat indít a FIFA-ban és a Rocket League-ben, valamint egy csapat streamer-t is támogat.

David Beckham

David Beckham

Az e-sport tehetséggondozó ügynökség, a Guild Esports 2020-ban indult, melyben maga David Beckham is beszállt társtulajdonosként. A szervezet 2021-ben indította el a Guild Academy nevű online e-sport képzés előfizetői szolgáltatást.

Jordan Clarkson

Jordan Clarkson

2019-ben Jordan Clarkson az Esports Technologies céggel állt kapcsolatban a márka ismertségének növelése érdekében folytatott marketingkampányok nagyköveteként.

Mark Cuban

Mark Cuban

A Shark Tank tévéműsorban való szerepléséről ismert milliárdos, Mark Cuban az NBA-csapat, a Dallas Mavericks tulajdonosa. A sztár a mai napig birtokolja a Mavs Gaming e-sport tagcsapatát is, amely 2018-ban indult és 2021-ben toborozta az első női NBA2K Liga-játékosát.

Képek és információk forrása:
esportsinsider.com
pexels.com