Skip to main content
A rapper és producer, Pharrell Williams még 2020 nyarán kiadta Jay-Z társaságával együtt az Entrepreneur című dalt, amely a Black ambition himnuszává vált. Most Williams kicsit többet is szeretne tenni és pénzt helyezett a dal üzenete mögé.

A Black Ambition névre keresztelt nonprofit szervezet célja, hogy befektessen a Black and Latino startup alapítóiba, illetve két díjpályázat létrehozása is tervben van, amelyek 2021 júliusában zárulnak. Az erőfeszítést az Adidas, a Chanel és több szervezet is támogatja, köztük a The Rockefeller Foundation és a Chan Zuckerberg Alapítvány.

A pályázat győztese 250.000 dollárt is kaphat olyan vállalkozás fejlesztésére, melyek az Amerikában élő fekete társadalmat segítik. Kisebb díjakat legalább kilenc további csapat kap.

Pharrel Williams

Pharrel Williams

„Gyermekeinknek problémái vannak az egészségügyi ellátással és az oktatással. Sok fiatal nincs abban a helyzetben, hogy ezekhez az alap jogokhoz hozzáférjen” – mondta Williams.

Williams – saját elmondása szerint – azon dolgozik, hogy egyesítse a fekete főiskolák és egyetemek tehetségeit, és új beruházásokat építsen a fiatalok számára.

Képek és információk forrása:
www.dot.la
www.etonline.com
www.pirelli.com
www.spiritualpopculture.com