Skip to main content
A 2000-es évek legsikeresebb énekese, Aliaune Damala Badara Akon Thiam, ismertebb nevén Akon, nemcsak zenéiről híres, hanem közhasznú befektetéseiről is. Afrika területén több országnak biztosított áramot, vízellátást, illetve egyéb támogatásokat. Akon sokszor kiemelte, hogy nyitni kell az afrikai gazdaság felé, melynek egyik legújabb lehetősége talán a kriptovalutákban rejlik.

A Chainalysis blokklánc-elemző cég 2020-as globális kriptográfiai elfogadási indexe szerint Dél-Afrika, Kenya és Nigéria a világelső a peer-to-peer kriptovaluta kereskedelemben. Az index alapján Nigéria heti 5-10 millió dollár közötti kereskedelmi értékeket rögzített, míg Kenya és Dél-Afrika átlagosan heti 1 és 2 millió dollár között jegyzett.

Sajnos sok afrikai nem rendelkezik hozzáféréssel a globális pénzügyi rendszerhez, így ezen pénzforgalom kevés hasznot biztosít a nép számára.

Akon és az Akoin

Akon és az Akoin

Akon nemrégiben adott interjút, melyben kifejtette, hogy mekkora lehetőség van a virtuális valutákban. Mivel a sztár elkötelezett, hogy Afrika területén népszerűsítse a pénznemet, ezért megalkotta sajátját, az Akoin-t. Az Akoin egy kriptovaluta, amelyet a vállalkozók, cégtulajdonosok és társadalmi aktivisták „álmait tápláló szolgáltatások” piaca működtet. Az Akoin segíti Afrika növekvő gazdaságát, Akon szerint a nép javára.

A decentralizáció és a kriptovaluta új pénzügyi helyzet kialakulását teszi lehetővé a kontinensen a sztár szerint, melyre minden vállalkozónak érdemes figyelmet fordítania.

Képek és információk forrása:
www.fortune.com
www.akon.com
www.wallpaperaccess.com