Skip to main content
Befektetés szempontjából az elmúlt években igen népszerűekké váltak a kirptovaluták. A Bitcoin értékének növekedése több befektetőt, köztük nagyobb sztárokat is bevonzott a szektorba.  A befektetők mellett kriptovaluta platformok is feltűntek, melyek közt kiemelkedő helyet foglal el a Nas által is szponzorált Coinbase.

A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptovaluta platformja a napokban bejelentette, hogy nemsokára tőzsdére léphet. A tőzsdei bevezetéssel a befektetési bankok hálózata „roadshow-t” szervez, ahol bemutatják a társaság pénzügyi adatait a befektetőknek, azzal a céllal, hogy meghatározzák a részvények árát.

A jegyző bankok minimális részvényárat garantálnak, az egyéb költségek mellett meglehetősen magas díjakért cserébe.

Nas és David Paul Morris

Nas és Marc Andreessen

A Coinbase IPO egy csomó vállalati bennfentest és korai befektetőt fog rendkívül gazdaggá tenni a szakértők szerint. Például a társaság alapítója és egyben vezérigazgatója, Brian Armstrong várhatóan 10-14 milliárd dollár közötti nettó vagyonnal fog bírni a bevezetés után.

Az IPO másik figyelemre méltó hatalmas nyertese a rapper Nas. A Coindesk.com által összeállított kutatás szerint a rapper részesedése  a Coinbase-ben több, mint 100 millió dollárt érhet. Kevesen tudják, hogy Nas rendkívül sikeres kockázatitőke-befektető.

Ha a Coinbase felülmúlja a várakozásokat, és 440 dolláros részvényenkénti árral jut fel a piacra, akkor a Nas részesedése elérheti a 220 millió dollárt is.

Képek és információk forrása:
www.celebritynetworth.com
www.foxbusiness.com
www.pexels.com