Skip to main content
Manapság igen példamutató, ha egy híresség kiáll a globális problémák megfékezése mellett. Nem kell messzire nyúlnunk, hisz a világ leghíresebb színésze, Leondardo DiCaprio milliókat fektet zöld megoldásokba. A napokban egy igen gyakori környezeti kár mentesítésébe fektettek a sztárok, méghozzá az ivóvíz válságba.

Globálisan elmondhatjuk, hogy a szegénységben élő társadalmak vannak leginkább kitéve a környezeti katasztrófáknak, tekintve, hogy a károk kezelése gyakran anyagilag/technológiailag kivitelezhetetlen. Ennek érdekében a walesi Charles herceg a 25. víz világnapja (UN’s World Water Day) alkalmából elindított egy fenntartható fejlődés „gyorsítót”, amelynek célja, hogy 2030-ig segítse a nagyobb vízprogramokba történő beruházásokat. A projekt akár 50 millió ember számára biztosíthat vizet.

Charles herceg és Matt Damon

Charles herceg és Matt Damon

Matt Damon színész, aki 2009-ben alapította a nonprofit Water.org-ot, szintén részt vesz a finanszírozásban. „Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a projektnek” – tweetelt hétfőn a szervezet. Damon a magánszektor befektetőinek segítségét kéri, hogy nyissák ki pénztárcájukat, és fokozzák a mikrofinanszírozást a vízválság megoldására. 2009 óta a Water.org 2,6 milliárd USD-t költött el, ami 33 millió ember számára javítja a vízhez való hozzáférést.

„Csak annyit szeretnénk elérni, hogy a nagyobb sztárok is felfigyeljenek a veszélyre” – Matt Damon

Képek és információk forrása:
www.corporateknights.com
www.deadline.com
www.apnews.com
www.pexels.com