Skip to main content
Sir Andrew Barron Murray egy brit profi teniszező. 41 héten keresztül szerepelt a Tenisz Szakemberek Szövetségének (ATP) világranglistáján. Andy Murray viszont nem csak lenyűgöző sport karrierrel rendelkezik, hanem változatos befektetési portfólióval is.

Murray már 2015-ben szorgosan tevékenykedett a piacon, mikor is pénzt fektetett be a Seedrs részvénytámogató platformra. A sztárnak azóta több, mint 30 korai stádiumú vállalkozásban van részesedése. Elmondása szerint azért kezdett bele a vállalkozói életbe, hogy nyugdíjas éveire félre tudjon rakni elegendő pénzt és ezeket aktív bizniszekből szeretné kinyerni.

Sir Andrew Barron Murray

Sir Andrew Barron Murray

„Ha van egy kis időm, akkor szemmel tartom a beruházásaimat. Sok időt töltök a hírek olvasásával is, és követem, mi történik a piacokon. Van egy üzleti tanácsadóm, aki segít figyelemmel kísérni a befektetéseimet. Számomra az a siker, hogy látom, hogy a vállalkozások növekednek és bővülnek. Nem csak arról szól ez, hogy hatalmas profitot érjek el, bár nyilván ez is szép. Tudom, hogy az induló vállalkozásoknál nagy az esély a kudarcra, ezért nem várom el, hogy mindegyikük sikeres legyen, de megpróbálok olyan vállalkozásokat támogatni, melyeknek van egy ötletük, amelyben valóban hiszek.” – nyilatkozta a sztár a Forbes-nek.

Andy Murray nettó vagyona nagyjából 165 millió dollár.

Képek és információk forrása:
www.forbes.com
www.japantimes.co.jp