Skip to main content
Russell Westbrook amerikai profi kosárlabdázó, hatszoros NBA-All Star. Tagja volt a  2012-ben olimpiai aranyérmet szerző amerikai válogatottnak. Russel Westbrook a sport mellett, mint sok más társa, a befektetői életben is aktívan tevékenykedik.

A Washington Wizards (NBA) sztárja, Russell Westbrook 63 millió dollárt fektetett be a Varo Bankba. Az NBA sztárja a pénzügyi technológiai cég tanácsadójaként is tevékenykedni fog, nem csak a finanszírozásban segített.

Tevékenysége fő célja, hogy kisebbségi közösségek banki kapcsolatait javítsa. Russel szerint a bankrendszer sok esetben figyelmen kívül hagyja vagy alulteljesítette az amerikai lakosság anyagi kielégítését – különösen a színes közösségeket.  „Hiszek a tartós társadalmi változásokban és egy erősebb és befogadóbb rendszer megteremtéséért küzdök. Izgatott vagyok, és készen állok arra, hogy együtt dolgozhassak a Varo-val” – nyilatkozta az NBA játékos.

Russell Westbrook

Russell Westbrook

A Varo digitális bank szerint az összeget a termékek ütemtervének továbbfejlesztésére fogják felhasználni, beleértve a további hitel-, megtakarítási és tranzakciós banki funkciókat. 2020-ban a Varo lett az első olyan fogyasztóközpontú fintech vállalat, amely jóváhagyást kapott az FDIC-től, ezért nemzeti banknak számít, és lehetővé tette számára az ügyfélbetétek felvételét. Korábban a fintech cég értéke 417,8 millió dollár volt a Pitchbook szerint.

Képek és információk forrása:
thesportsrush.com
www.cnbc.com
www.houstonchronicle.com
www.techcrunch.com