Skip to main content
Robbie Williams, Sheryl Crow és Alesha Dixon együttesen fogtak össze egy zenei streaming szolgáltatás, a ROXi felfuttatása érdekében. Az alkalmazás lehetővé teszi a zenerajongók számára, hogy karaokét énekeljenek kedvenc előadóikkal, zenei vetélkedőket játsszanak vagy hallgassák a több mint 10.000 rádióállomás egyikét.

A ROXi, a Sony, az Universal és a Warner lemezgyártó óriások támogatásával, 2020 végén robbant be a piacra, és a szakértők szerint 2022 végére világszerte 500 millió felhasználót fog elérni.

Amellett, hogy annyi (vagy több) dalt sugároz, mint a Spotify, a ROXi a tévékészülékünk segítségével további élményeket is kínál.  A zeneipar részvényesei mellett a támogatók között van a McLaren alapítója, Ron Dennis, Nigel Wray vállalkozó és a TomTom ex-technikusa, Mark Gretton is. A Universal, a Sony és a Warner zenei társaságok szintén részvényesek a cégben.

ROXi streaming szolgáltatás

ROXi streaming szolgáltatás

„Mikor az iPhone megjelent, az alkalmazások pillanatok alatt felépültek a két nagy szereplő (iOS és Android) köré, de a televíziós piac továbbra is nagyon széttagolt, valószínűleg azért, mert a TV-t csak hét-nyolcévente cseréled, ha új házba költözöl vagy elválsz. ” – nyilatkozta az app szülőatyja, Rob Lewis.

A Netflix bebizonyította, mekkora kereslet is van a streaming szolgáltatásokra, így nem sokan kételkednek a ROXi jövőbeli sikere felett sem.

Képek és információk forrása:
www.standard.co.uk
www.oximusicsystem.com
www.adobomagazine.com