Skip to main content
Andre Agassi egy visszavonult amerikai profi teniszező és korábbi világelső egyéni játékos. Egyéni kategóriában Agassi nyolcszoros Grand Slam-bajnok és 1996-os olimpiai aranyérmes, emellett további hét Grand Slam-bajnokság második helyezettje. Agassi visszavonult a profi tenisztől, és ma már inkább a befektetői pályán játszik.

Agassi és befektetési csapata jól diverzifikált befektetési portfóliókat tart, egyértelmű kockázattűréssel. A sztár úgy írta le a befektetéseit, melyek: „nem biztos, hogy évente 10-12%-os hozamot hoznak, de az értéke sem csökken 20%-kal”. Egyik legsikeresebb befektetése a híres tech cég, a Square Panda, mely mesterséges intelligencián alapuló termékek finanszírozásával foglalkozik.

Andre Agassi

Andre Agassi

Többször is kérdezték a sztárt, hogy mi alapján választ befektetés, melyre mindig azt válaszolja, hogy ő az emberekbe fektet. Meglátása szerint az ötletek csak másodlagos szerepet játszanak, és a valódi potenciál a kreatív emberekben/csapatokban rejlik, illetve a tudásban.

Andre Agassi még középiskolában kibukott és csak a tenisznek szentelte az életét. Számára a tudás a lehetőség egy jobb jövő kialakítására, így törekszik olyan embereket támogatni, akik a jövőt megformálhatják.

Képek és információk forrása:
www.economictimes.indiatimes.com
www.tennisfame.com
wwos.nine.com.au