Skip to main content
Ma már kevés az olyan celeb, akinek ne lenne valamilyen köze a videójáték iparhoz, főleg az e-sport-hoz. Vannak akik saját magukat alakítják egyes nagyszabású játékokban, de akadnak olyanok akik komoly összegeket raknak a népszerű csapatokba és kiadókba. Lássuk is mi történt idén az e-sport világában.

A Fortnite fejlesztője, az Epic Games 250 millió dolláros stratégiai beruházást kapott a Sony Corporation részéről. A beruházást „a Sony teljes tulajdonú leányvállalatán keresztül” hajtják végre, és a japán szórakoztató konglomerátum kisebbségi részesedést kap az Epic Games-ben. A beruházást „együttműködésük kiszélesítésére” használják fel a Sony „szórakoztató eszközök és technológiák portfóliójában”, valamint az Epic „szociális szórakoztató platformján és digitális ökoszisztémájában”. Ez igen jól jött a Fortnite számára, mely összetűzésbe került az Apple céggel még az idei év során.

A dél-koreai DRX e-sport menedzsment szervezet, amely a League of Legends Champions Korea (LCK) csapatát működteti, 10 millió dolláros  beruházást hajtott végre a játékosok infrastruktúrájának és jólétének, a globális tartalomgyártás és a marketing erőfeszítéseinek megerősítésére. A befektetők közt olyan nevek is szerepelnek, mint Bae Yong-joon, a híres koreai színész, akit még tanácsadóként is részt fog venni a csapat életében.

League of Legends Champions Korea (LCK)

League of Legends Champions Korea (LCK)

A Toronto Maple Leafs játékosa, Mitch Marner csatlakozott az OverActive Media tulajdonosi csoportjához. Az OverActive Media tulajdonában áll az Overwatch League Toronto Defiant franchise, a Call of Duty League Toronto Ultra csapata és a MAD Lions többcímű e-sport szervezet is. Marner a csapatmárka-építés „szerves részévé” válik, és elősegíti a vállalat promócióját. Az OverActive Media ezzel egy 2,5 millió eurós (2,8 millió dolláros) beruházást zsebelt be az idei évben.

A szakértők szerint az e-sport értéke az elkövetkezendő években megduplázódik. 2020-ban az adatok alapján már egy 950 millió dolláros piaci részesedéssel rendelkező üzletről beszélünk, ami az előrejelzések szerint 2023-ra 2.3 milliárd dollárra növi ki magát.

Képek és információk forrása:
www.esportsobserver.com
www.invenglobal.com
www.unsplash.com