Skip to main content
Oprah Winfrey neve sokak számára csenghet ismerősen, tekintve, hogy az USA egyik legnagyobb talk-show műsorának főszerkesztője. Az Oprah Winfrey Show 25 éven keresztül döntötte a nézettségi rekordokat, ezzel jelentős vagyont termelve a sztár számára. Ennek ellenére a színésznő mégis belekezdett az üzleti életbe, ahol szintén hatalmas sikereket ért el. Lássuk mik is Oprah Winfrey tanácsai, egy sikeres befektetéshez.

Más híres celebektől eltérően Oprah Winfrey nem csak milliomos. Vagyona milliárdokat ér, a műsor birodalmon keresztül, amelyet a világ legnagyobb hírességei is szívesen látogattak. 2015-ben viszont úgy döntött bemerészkedik a piaci világba is, és 43 millió dollárt fizetett a súlycsökkentő óriás Weight Watchers (Súlyfigyelők) 10%-os részesedéséért.

Az Oprah-kapcsolat újból felkeltette az érdeklődését a Weight Watchers iránt, és részvényeinek értéke több mint 400 millió dollárra nőtt. Ráadásul ez még azelőtt történt, hogy a vállalat – amelyet most „WW” névre kereszteltek – olyan botlásokat okozott, amelyek károsították részvényeinek árfolyamát.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Oprah a sikerét nem puszta szerencsének könyvelte el, hanem többször is megemlítette, milyen tudatosan is áll hozzá a befektetésekhez. És, hogy mi is a sztár titka, azt ő maga foglalta össze 5 pontban.

1. Csak azt vásárolj amit ismersz

Oprah mindig is küzdött a súlyával, viszont kevés olyan készítményt talált mely eredményesen hatott volna. Majd kipróbálta a WW étrendet, és sikeresnek és egészségesnek találta a fogyást.

2. Hosszú távra tervezz

Lehetetlen kiismerni a piacot, ezért a sikeres befektetők erős alapokkal és hosszú távú sikerek elérésére képes társaságokat keresnek. Minden vállalat küzdeni fog az úton, de a valódi vagyon megteremtése azt jelenti, hogy szemmel kell tartani a jövőt, ahelyett, hogy rövid távú kihívásokon alapuló intézkedéseket tennének.

3. Nézz utána

Fektess némi energiát a potenciális befektetések megismerésébe és annak megértésébe. Tudj meg többet a befektetési alapokról és tanulmányozza az értékelési mutatókat, például az ár / nyereség arányt, vagy a saját tőke megtérülését.

4. A hiba a sikerhez vezető út része

Még a legsikeresebb befektetők is elbuknak. Warren Buffett például többször is kivette a részét a baklövésekből. Például elvesztette a Dexter Shoes teljes 443 millió dolláros befektetését, mert elhanyagolta a verseny ellenőrzését, és néha túl sokáig vár, hogy meghúzza az eladást, miközben a részvény egyre lejjebb süllyedt.

5. Semmi sincs ingyen

Befektetéssel lehet milliomos az ember? Igen, mert ahogy Oprah mondja, ez valójában nem titok. Célok kitűzésével, pénzmegtakarítással és a szükséges munka elvégzésével annak biztosítása érdekében, hogy portfóliója kiegyensúlyozott és diverzifikált maradjon, a millió dolláros mérföldkő elérhető távolságban lehet.

Oprah Winfrey befektetéseivel együtt 2.6 milliárd dollárra növelte vagyonát.

Képes és információk forrása:
www.fool.com
www.moneywise.com
www.wikipedia.com
www.independent.co.uk
www.blackenterprise.com
www.washingtonpost.com