Skip to main content
Adam Levine többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző. Karrierje kezdetén a Kara’s Flowers zenekar tagja volt. A banda sorozatos kudarcai után barátaival megalapították a Maroon 5-ot, mely napjaink egyik legsikeresebb zenekara. Dalaik több millió megtekintéssel büszkélkedhetnek.

2008 októberében Adam a First Act-tel működött közre, hogy megalkossák a First Act 222 elnevezésű gitárt, mely saját elképzelései alapján lett megtervezve. A gitárt később a Target kiskereskedelmi boltban kezdték árulni, ahol rögtön hatalmas sikerként tört be.

Két évvel később, megalkotta saját divatvonalát, “222” néven. Erre Las Vegas-ban került sor, a Project Trade Show keretein belül. A kollekcióban helyet kapott néhány egyszerűbb póló, bőrdzseki és farmer. Levine a stílust az “egyszerű és tiszta” jelzőkkel illette.

Adam Levine

Adam Levine

2012 februárjában megalkotta saját lemezkiadóját, a 222 Records-t. Megalkotásában az inspirálta, hogy szerződtethesse első felfedezettjét, Rozzi Crane-t, aki ezzel elindította Adam-at a mentori pályán. Rozzi-t  követte a Glee sorozatból ismert Matthew Morrison, majd Diego Boneta mexikói énekes, Tony Lucca a The Voice tehetségkutatóból, valamint a Polly néven bemutatkozó énekesnő, Meleni Smith. A Szerelemre Hangszerelve c. film betétdala is e kiadó szárnyai alatt debütált.

2013-ban, az ID Perfumes vállalattal közösen megalkotta első illatát. A parfüm piacra bocsátása Los Angeles-ben történt a Premiere Fragrance Installation keretein belül. Külön illat készült nők és férfiak számára. A palack mikrofonra emlékeztető külsőt kapott, és a Macy’s boltokban árulták kezdetben.

Adam Levine nettó vagyonát 150 millió dollárra becsülik.

Források:
www.starity.hu
www.wealthypersons.com