Skip to main content
Patrick Galen Dempsey amerikai színész és autóversenyző. Legismertebb szerepe Dr. Derek Shepherd karaktere a Grace klinika című sorozatból, de ezenkívül szerepelt már többek között a Mindenütt nőben, a Bűbájban, a Valentin napban és a Boldogító talánban. 2011-ben a Transformers 3 – A Hold sötétségében is megformálta a fő gonosz karakterét, viszont kevesen tudták, hogy a befektetői életben is tevékenykedik a színész.

2013-ban Patrick Dempsey befektetői cégén keresztül megvásárolta a Seattle-i Tullys Coffee kávéházláncot körülbelül 9,15 millió dollár értékben. Ennek köszönhetően annak egyedüli tulajdonosa lett. A licit során többek között Amerika legnagyobb kávéházláncát (Starbucks) is legyőzte.

Patrick Dempsey

 Patrick Dempsey

A színészkedés mellett hivatásos autóversenyző, valamint egy kávézólánc kizárólagos tulajdonosa, továbbá a Dempsey Center megalapítója. 1997-ben édesanyját petefészekrákkal diagnosztizálták. A kezelések ellenére kétszer is visszaesett a gyógyulásban, ezért Patrick hozzájárult, hogy a szülővárosában létrehozzák a Patrick Dempsey Center for Cancer Hope & Healing, magyarul Patrick Dempsey Rákközpont a Reményért és a Gyógyulásért nevű rákközpontot. A központ 2008. március 31-én nyitotta meg kapuit és Patrick 250 ezer dollárt költött a megnyitásra.

A Grace klinika sztárja mindemellett befektetett a CrowdMedbe is, egy egészségügyi webhelybe, amely segíti a nehezen diagnosztizálható orvosi esetek megoldását. A sztár közel 2,4 millió dolláros finanszírozással járult hozzá az egészségügyi kezelésekhez.

Patrick Dempsey nettó vagyonát 65 millió dollárra becsülik.

Források:
www.starity.hu
hu.alexander-arbeit.com
www.greysa.eoldal.hu
www.ridikul.hu
www.wealthypersons.com