Skip to main content
Jan-Harm Pol egy holland születésű amerikai állatorvos, akit legtöbben a The Incredible Dr. Pol (Dr. Pol Állatklinikája) című valóságshow-ban láthattak, a Nat Geo Wild csatornáján. A doki diplomája megszerzése után a Michigan-i Weidmanbe költözött feleségével Diane Pol-al és egy garázsból átalakítva, létrehozták a Pol Veterinary Services-t. Az alázatos kezdet meghozta gyümölcsét, hiszen a közel 40 éves praxisa alatt fél milliónál is több pácienssel dolgozik a kis fehér egerektől kezdve, az 1200 kg-os lovakig, mind a mai napig.


Dr. Pol a megfizethető, józan észbeli állatorvosi ellátást támogatja, mindemellett arra ösztönzi a szülőket, hogy gyermekeiket háziállatokkal együtt neveljék fel, mivel szerinte a háziállatok megtanítják a gyermekeket a felelősségtudatra és az együttérzésre. Színész és producer fiának köszönhetően, 2011-ben a National Geographic Wild-on elindították a Dr. Pol Állatklinikája című sorozatot, mely aztán világhírűvé tette a dokit.

Jan-Harm Pol

Jan-Harm Pol

A sorozat mellett 2014-ben debütált saját könyve is, a Never Turn Your Back on an Angus Cow (New York Times Bestseller) , melyben megosztja az olvasókkal is őszinte, szívmelengető és időnként kacagtató történeteit, amelyeket négy évtizedes pályafutása során gyűjtött csokorba.

Pol doki együttműködött az RTL4 csatornával is ahol a Dr. Pol nyomában című sorozatot forgatták. Legnagyobb sikerének mégis saját márkás termékeit tartják, főként a kutya, macska, ló, csirke, kecske és nyúl eledeleket. A haszonállatoknak szánt takarmányokon kívül szuper tiszta kutya- és macskaeledeleket is forgalmaznak, amelyek nagyon különböznek a mai piacon alkalmazott mainstream termékek sokaságától.

Dr.Pol nettó vagyonát körülbelül 1 millió dollárra becsülik, amit főleg kivételes személyiségének és az állatokkal való csodálatos bánásmódjának köszönhet.Elmondhatjuk, hogy mindenki örülne hazánkban is egy Dr.Pol-nak!

Képek és információk forrása:

en.wikipedia.org
www.thedrpol.com
www.checkersaga.com
www.penguinrandomhouse.com
www.tvblik.nl
www.petproductnews.com
www.celebsolino.com