Skip to main content
Kenneth Block hivatásos autóversenyző a Hoonigan Racing Division-nál. Ő a világ egyik leghíresebb rally versenyzője, figurája, akinek nevét milliók ismerik az autósport világán kívül is. Igazi showman, aki az extrém sportokkal tört be az autósportok és a szórakoztatóipar világába (gördeszkázás, snowboardozás, motocross stb). Hírnevéhez hozzájárult az is, hogy extrém drift és rally videókat készít, elhagyatott hangárokban vagy repülőtereken. Kevesen tudják viszont, hogy a pályán kívül is hatalmas sikereket ér el a versenyző.

A forduló pont Block életében az volt, mikor megismerkedett Damon Way-vel , a legendás gördeszkás Danny Way öccsével és elkezdtek közösen dolgozni. A két páros 1994-ben megalapította az egyik legnépszerűbb extrémsportruha-márkát, a DC Shoes-t.

ken Block

Ken Block

A kezdetekben gördeszkával, bmx-szel és snowboarddal foglalkozó cég az alternatív sportok úttörőjévé vált. Block gyakorlatilag a DC-nek köszönheti, hogy olyan ismeretségi kört alakított ki, amellyel könnyen bejuthatott a rally versenyek világába. A sikerhez hozzájárult, hogy olyan emberekkel vette körbe magát, mint például a Street League-ből több milliós bevételt kipréselő Rob Dyrdek, vagy az FMX-BMX vonalból szintén a rallyba igazoló csapattársai, Travis Pastrana és Dave Mirra.

1995-ben az üzleti vállalkozás 7 millió dolláros eladást ért el. Az ezredfordulóra a vállalat eladásai 60 millió dollárra növekedtek. Azonban az alapítók szkeptikusak voltak és elakarták adni a céget. 2004-ben a DC Shoes-t az Ausztrál sportruházat-márka, a Quicksilver vásárolta meg tőlük, 87 millió dollárért.

Block azonban nem hagyott fel a vállalkozói élettel.  2010-ben megalapította a Hoonigan Industries-t, amely egy autó sport-életmód, ruházati márka. Ma már 3,4 millió követőjük van YouTube-on, és egy sorozattal is rendelkeznek az Amazon Prime-on, a The Gymkhana Files néven.

Ken vagyonának jelenlegi becsült nettó értéke 200 millió dollár.

Képek és információk forrása:
www.celebsolino.com
www.economictimes.indiatimes.com
www.index.hu
www.entrepreneur.com
www.fundable.com
www.wealthypersons.com
www.lbpost.com