Skip to main content
A világbajnok Keke Rosberg fia, Nico Rosberg még 2006-ban lépett be a F1 világába, még a GP2 után. 2010-től bővíti a Mercedes csapatát, 2012-ben pedig Sanghajban megszerezte első győzelmét. 2014 és 2016 között minden évben csapattársa, Lewis Hamilton ellen küzdött a bajnoki címért, s erőfeszítéseit harmadjára siker koronázta – ezután be is fejezte F1-es karrierjét.

A Forma-1-ből való nyugdíjazását követően, üzletemberként tevékenykedik, kiemelkedő érdeklődéssel az e-mobilitás felé. Rosberg vállalkozói hajlandóságát táplálja az a vágy, hogy pozitív változásokat vezessen be a társadalom és az emberiség számára. Ezt a megközelítést nem csak üzleti tevékenysége során követi, hanem a mobilitás technológiai innováción keresztüli fenntartható változásának nagyköveteként is.

Nico Rosberg

Számos sikeres induló vállalkozásba fektetett be, mint például a Lilium, a Volocopter, a What3Words,  a Tier és a Lyft. 2018-ban Formula E elektromos versenyzősorozatok befektetője és részvényesévé vált. A volt versenyző ezen felül a TRE GmbH német járműtechnikai társaság társtulajdonosa, amely egy vezető vállalat az innovatív alvázak fejlesztésében.

2019-ben részt vett a davosi világgazdasági fórumon, és kinyilvánította véleményét az éghajlati válsággal kapcsolatban. Kérte, hogy a globális felmelegedés miatt a Formula 1-es versenyautók elektromos meghajtással működjenek. Davosban bemutatta a saját cége, a TRE és a Schaeffler által fejlesztett önvezető elektromos taxit, a „Schaeffler Mover”-t.

Nico Rosberg és a Forma E

Nico Rosberg és a Forma E

2019-ben Nico társalapítója lett a GREENTECH Fesztiválnak, az innovatív és úttörő zöld technológiák globális platformjának. Rosberg reméli, hogy a GreenTech Fesztivál globálissá válik, hasonlóan a CES-hez. A fesztivál olyan szekciókat foglal magába, mint a zöld technológiák, a fenntartható fejlődéssel foglalkozó innovációk, a GREEN AWARDS bemutató gálája vagy a GREEN VIBES koncert.

Nico a SKY & RTL német TV-csatornákon, a Rosberg Racing fiatal sofőr akadémiáján és a TRE mérnöki társaságán keresztül továbbra is tevékenykedik a Forma-1 világában.Ezen felül számos márka nagykövete, mint például a Rolex, a Deutsche Bahn, a Kempinski Hotels és a Heineken. Nettó vagyonát jelenleg 50 millió dollárra becsülik.

Képek és információk forrása:

www.formula.hu/f1-pilota
www.linkedin.com
www.techradar.com
www.linkedin.com
hu.wikipedia.org
www.celebritynetworth.com