Skip to main content
Ronaldinho egy nyugdíjas brazil labdarúgó játékos, akit egykor a világ legjobb focistájának tartottak. 2020 januárjától kеzdvе Rоnаldіnhо bесѕült nеttó értékе 100 mіllіó dоllár.

2006-ban elnyerte a „Ballon d’Or” támogatást, és több mint 19 millió dollárt keresett kizárólag támogatási ügyletekkel. Azóta olyan kiskereskedelmi óriásokkal dolgozott, mint a Nike, Pepsi, Coca-Cola, Gatorade, Danone az EA és több tucat más kisebb márkával, beleértve a mobiltelefon-társaságokat és az energiaitalokat. Ötször szerepelt az EA FIFA Football borítóján.

Ronaldo de Assis Moreira, becenevén Ronaldinho

Több mint 50 millió követője van csupán az Instagramon (több mint 100 millió az összes csatornán együtt), és állítólag 250000 dollárt számít fel egyetlen posztért vagy személyes megjelenésért. Ezen kívül Ronaldinho üzleti vállalkozást indított egy Fabio Cordella nevű olasz üzletemberrel. A két partner elindította a Wine of Champions bor márkát (Bajnokok bora), amely 11 egyedi italcímkét készített.

Ahogy néhány futballista a nevét használja saját ruházat- vagy parfümmárkájának népszerűsítésére, úgy a brazil Ronaldinho egy kissé más termék elöljáróját választotta, hiszen saját óvszercsaládot indított 2013-ban. Célja, hogy biztonságos legyen a szex a „Sex Free” elnevezésű óvszercsaládjával.

Ronaldinho, a FIFA 07 borítóján

2018-ban 5xMais holding-üzleti vállalkozás globális nagykövete lett és 75 millió dollárt fektet be a cégbe, amely a vállalati elemzésre és az indulási teljesítményre szakosodott, mesterséges intelligencia felhasználásával. Autók és ingatlanok terén sem szűkölködik, hiszen gyűjteményében található egy Audi Q7, egy Hummer és egy 1,3 millió dolláros Bugatti Veyron és nagyjából fél tucat ház, melyek közül a legjelentősebbek Görögországban, Barcelonában, Floridában és Brazíliában találhatóak.

Képek és információk forrása:

http://playersbio.com
https://www.nettavisen.no
https://sportmob.com
https://www.celebritynetworth.com