Skip to main content
Mark Wahlberg amerikai színész, Oscar-jelölt, producer, rapper és modell. Repperként Marky Mark néven ismertté vált 1991-ben, amikor kiadta az első albumát: a Marky Mark and the Funky Bunch néven. Népszerűvé válása mellett  rendkívül jelentős összeget is felhalmozott karrierje során. Jelenleg Mark Wahlberg nettó vagyonát 300 millió dollárra becsülik.

Érdemes megemlíteni, hogy a filmekben játszott szerepéért járó milliók mellett a színész más vállalkozásokból is jövedelmet szerez, például a testvére közös projektjével. Bátyja, Paul, egy bostoni külvárosban található kis gyorsétterem tulajdonosa. A színésznek az volt az ötlete, hogy ezt az üzletet kiterjessze egy hálózattá és valós tévéműsort szervezzen annak támogatására. Így 2014-ben megjelent a Wahlburgers-hálózat, amelynek tulajdonosai Mark, Paul és Donnie (harmadik testvére). Később az A&E TV csatorna megrendelte az azonos nevű show első 18 epizódját.  Most ez az élelmiszer-hálózat az Egyesült Államokban és Kanadában 14 államában működik, és körülbelül 26 éttermet nyitottak.

Mark Wahlberg

A sport világából sem maradhat ki a filmcsillag, ugyan is 2013-ban Wahlberg részesedést vásárolt a karibi Premier League Barbados Triens-ben. Barátja, Ajmal Khan, a klub elnöke és a karibi Premier League alapítója vezette be a játékba.
2016-ban Tom Dowddal korábbi GNC ügyvezető igazgatóval megalapították a Performance Inspired-et (sporttáplálkozási társaság). A Performance Inspired célja, hogy természetes és megbízható termékeket kínálva ösztönözze az embereket aktívabb és egészséges életmódra. Mindezek mellett számos más fitneszhez köthető befektetése van, mint például az Aquahydrate vízmárka vagy az F45 Training fitness franchise és a StockX.

Donnie, Paul és Mark Wahlberg

Végül de nem utolsó sorban az autóbizniszben is jelen van. 2018-ban összefogott barátjával, a Chevrolet kereskedő Jay Feldmannal és vásároltak egy Chevy-szalont az Ohio állambeli Kolumbusban. A szerződés aláírását követően azonnal átnevezték az üzletet Mark Wahlberg Chevrolet-re. Wahlberg a szalon átvételekor nagyon lelkes volt: „Kemény munkával az álmok valóra válnak. Mindig is autó fanatikus voltam. Most már képes vagyok arra, hogy egy ilyen csodálatos, ikonikus amerikai márka jövőjének részesévé váljak. Kegyes a sors velem.”

Képek és információk forrása:
https://www.autoszektor.hu
https://www.legit.ng
https://www.thesun.co.uk
https://www.bloomberg.com
https://www.franchisebusiness.com.au
https://people.com