Skip to main content
A Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya, Sergio Ramos, amellett, hogy egy fantasztikus labdarúgó-karrierrel büszkélkedhet, változatos projektportfóliókba fektetett be. Az Amazonnal kötött megállapodással (8 részes dokumentumfilm kiadása a focista életéről) sikerült egy lenyűgöző befektetési hálózatot felépítenie, amelynek értékét 2018-ban körülbelül 100 millió euróra becsülték. Az évek során Ramos behatolása az üzleti világba folyamatosan nőtt, és már számos ágazatban jelen van.

Sergio Ramos

Az anyavállalat, a Sermos 32 SL alapítása óta, 2004-ben, Ramos több leányvállalaton keresztül konszolidálta befolyását az ingatlanszektorban: például a Gestora Mediterránea de Infraestructuras cég épített egy nagy földalatti parkolót Marcellában.
Emellett, még ambiciózusabb projektjét, apja, José María közreműködésével fejlesztette ki. A Ramar Sr által kezelt Desarrollos Inmobiliarios Los Berrocales SA társaságon keresztül az apa fia páros, több mint 60 millió eurót fektetett be egy várostervezési projektbe, amelynek célja 10000 ház építése Madrid déli részén.

A spanyol nemzetközi befektetéseinek azonban nem minden része van ingatlanban. Az Albis Inversiones hozzájárulásával -amelynek tízmillió euró vagyona van az állattenyésztés, az erdőgazdálkodás és a halászat területén- Ramos követi azt, amit egyik fő szenvedélyének tekint: a spanyol telivér lovak tenyésztését. Közvetlenül Sevilla mellett található tanyán, körülbelül 70 versenylovat tart, amelyek közül az egyik – Yucatán – rengeteg okot adott Ramosnak az ünneplésre, hiszen a 2018-as SICAB világbajnokságot megnyerte.

A művészet egy talán kevésbé ismert érdeklődés, amelybe Ramos befekteti vagyonát. Műalkotások vásárlása iránti érdeklődése magas, hiszen úgy gondolja, hogy a  kifinomultságát fejleszti. Hatalmas gyűjteménye van már jelenleg is, híres szerzőktől, mint például Jaume Plensa vagy akár Banksy. Repertoárja között van Manolo Valdés alkotása is (valenciai művész), akinek munkái 30.000 és 300.000 euró között mozognak; Jaume Plensa (spanyol művész, szobrász) szobának értéke – amely a gyűjtemény egyik ékszere –  200 000 és 500 000 euró között van.

2020-tól Sergio Ramos nettó értéke 80 millió dollár.

https://en.as.com
https://www.tellerreport.com
https://www.elmundo.es
https://wealthygorilla.com