Skip to main content
1974 február 7-én született Steve Nash, kanadai profi kosárlabda játékos. Nash 18 szezonban játszott az NBA-ben, ahol nyolcszoros NBA All-Star és hétszeres ALL-NBA válogatott volt, és kétszer nevezték ki az NBA legértékesebb játékosának. Nash nettó értéke 95 millió dollár, ebből a legnagyobb rész az NBA pályafutásából származik, de ezek mellett nagyszerű befektető is.

A kosárlabdázáson kívül jelenleg a kanadai válogatott vezérigazgatójaként, valamint a Golden State Warriors játékosfejlesztési tanácsadójaként dolgozik. Tulajdonosi részesedéssel rendelkezik a Meathawk Productions nevű filmgyártó társaságnál és a Vancouver Whitecaps nevű foci franchise-ban.

Steve Nash

Ezen példák mellett Nash továbbra is kitűnő módon használja személyes márkáját azáltal, hogy segíti partnereit termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésében. Ez annak köszönhető, hogy a Consigliere Brand Capital LLC nevű kockázatitőke-társaság társalapítója volt, amely a befektetésekre szakosodott  a sportban és a tech startupokban. A Consigliere befektetései olyan nagyvállalatokat foglalnak magukban, mint a Nike, az Under Armour és a Vitamin Water. 2019-ben Wolf & Shepherd, a férfi cipőgyártó cég Steve Nash-et jelentette be a márka hivatalos nagykövetének.

Wolf & Shepherd

Érdemes megemlíteni valamit arról, hogy Nash miként lép fel az általa vizsgált vállalkozásokhoz. Például, nem az a fajta ember, aki minimális felkészültséggel ugor be a medence mélyébe. Összegezve, Nash érdekes példa egy profi sportolóra, akinek pénzügyi szempontból sikerült zökkenőmentesen áttérnie a nyugdíjazás utáni életre.

Képek és információk forrása:
https://moneyinc.com
https://networthier.com
https://www.prnewswire.com
www.sbnation.com
www.brightsideofthesun.com
www.huckberry.com