Skip to main content

Beyoncé Knowles Grammy-díjas amerikai R&B énekesnő, dalszerző, producer, színésznő, táncos és modell. A Destiny’s Child nevű lánycsapat frontembereként robbant be a köztudatba még a kilencvenes években, azóta karrierje töretlenül ível felfelé. Több filmben is szerepet kapott, saját ruhamárkája és parfümje is van.

Beyoncé a világ második legjobban kereső énekese, évi 105 millió dolláros bevétellel. Karrierje során olyan neves cégeket is szponzorált már mint a Pepsi, a Ford, az American Express és a Samsung. Más vállalkozásokkal együtt évente 40 millió dollár a bevétele, továbbá számos olyan bölcs üzleti döntést hozott, amelyek nagy sikert hoztak az üzleti világban.

Beyoncé Knowles

Beyoncé kiemelkedő sikerei mellett jó néhány befektetéssel is büszkélkedhet, mint például a nyelvtörő WTRMLN WTR nevű vállalkozása, amely görögdinnyéből készít sportitalokat. (a WTRMLN WTR fantázianév az angol watermelon és water, vagyis a görögdinnye és víz szavakból alakult ki, a magánhangzók elhagyásával).

Az amerikai énekesnő mindezek felett felépítette saját birodalmát, azaz a divatcégét, amit Dereon házának hívnak, emellett egy nagyon jövedelmező parfümöt is megalkotott, amellyel az elmúlt évtizedben körülbelül 500 millió dollárt értékesített.

 „Nagyon sok beruházásom van. Befektettem a pénzem ezáltal nem vágyom többre, mert mindenem megvan. Most tényleg rátermett vagyok, hogy szabad legyek és ezért olyan dolgokat cselekedjek, amelyek boldoggá tesznek engem.”

Forrás:

https://www.valuewalk.com
https://www.agrarszektor.hu
https://www.mintcofinancial.com
www.billboard.com
www.forbes.com