Skip to main content
Kylie Jenner, ha valaki nem ismerné, annak az amerikai Kardashian-Jenner családnak az egyik legfiatalabb női tagja, amelyik arról híres, hogy híres. A legfiatalabb Kardashian-Jenner lány minden bizonnyal tudja, hogyan kell befektetni okosan, különösen akkor, ha kozmetikai birodalmát milliárd dolláros üzletággá kell bővítenie. Mindemellett napjainkban a világ legfiatalabb milliárdosa is egyben, aki saját erejéből vált azzá. Jenner milliárdja két évvel hamarabb jött, mint a Facebook-alapító Mark Zuckerbergé (neki 23 év kellett hozzá).

A Kardashian család

A Kardashian klánból ismert Kylie Jenner 2 év álmodozás után 2016-ban alapította meg a Kylie Cosmetics kozmetikai céget, ahol saját titkait osztja meg a híveivel. Ő maga tervezi a kollekció minden egyes darabját profi csapatával, hogy mindenki számára elérhető legyen a tökéletes „Kylie look”. A termékkínálat elsősorban ajakra való termékekből (folyékony rúzsokból és szájfényekből) áll, melyek legtöbbje vegán. 2019-ben a termékkínálat 8 tagból álló arcápoló termékcsaláddal bővült KylieSkin néven.

Kylie Jenner hozamát közel 1 milliárd dollárra becsülik fel. Az idősebbik féltestvére, Kim Kardashian a második a családban, aki a legmagasabb nettó vagyonnal rendelkezik, ami becslések szerint 350 millió dollár.

Kyle Jenner, a Forbes címlapján

Szóval pontosan honnan is származik Kylie pénze?

Kylie fő bevételi forrása a kozmetikai vállalatából származik, azaz a Kylie Cosmetics-ből. A vállalat megalapításakor mindössze 17 éves volt, valamint 250 000 dollárt használt fel saját pénzéből arra, hogy elindítsa az ajakkészletét. Ez a 250 000 dollár különféle márkanevekből származó szponzorációkból tevődött össze, amit az anyja segített biztosítani számára Kylie tizenéves korában.

A Kylie Cosmetics 2015 novemberében hivatalosan is elindult. Három 29 dolláros ajakkészlet közül lehetett választani, ami olyan nagy sikerhez vezetett, hogy a készlet néhány perc alatt el is fogyott. Az első 18 hónap során a Kylie Cosmetics 420 millió dollár árbevételt produkált, továbbá a becslések szerint Kylie személyesen 60 millió dollárt keresett az adózás után.

Kylie, a Kylie Cosmetics bevezetése óta az egyetlen tulajdonos, ahogy szintén ő a cég vezérigazgatója és marketing igazgatója is egyben. Azonban saját és az anyja üzleti zsenialitása mellett bizonyos szempontból a sikereit csak és kizárólag az Instagram követőinek köszönheti. A hatalmas követői tábora szintén óriási bevételt hozott Kylie számára, mivel egyetlen hozzászólásának becsült értéke 1 millió dollár.

Források:

https://kremmania.hu
https://index.hu
https://www.businessinsider.com
www.forbes.com
www.usmagazine.com
www.racked.com