Skip to main content
Earvin MagicJohnson Jr. (született 1959. augusztus 14-én) egy amerikai nyugdíjas profi kosárlabda játékos. 1996-ban NBA-karrierje befejezése után Magic felgyorsította erőfeszítéseit, mint üzletember. Az első, amit tett, az volt, hogy 10 millió dollárért vásárolt egy 4,5 százalékos részesedést a LA Lakers-ben, ami hosszú távon jövedelmező befektetésnek bizonyult. 2010-ig tőkéjének értéke 50 millió dollárra nőtt, így eladta és elindította a Magic Johnson Enterprises-t.

Earvin „Magic” Johnson Jr.

A Magic Johnson Enterprises (MJE), egy milliárd dolláros konglomerátum. Magic Johnson Theatres-be is befektetett amivel szintén nagy sikert aratott.  2014-ben befektetőként és igazgatósági tagként csatlakozott a Hero Ventures, Los Angeles-i székhelyű szórakoztató társasághoz. Hatalmas üzleti eredményei között szerepel a kulcsfontosságú sport- és szórakoztató ingatlanok, a Los Angeles Dodgers, az LA Sparks és az LA Labdarúgó Klub társtulajdonlása. Üzleti birodalma itt nem áll meg. Társult olyan cégekhez is, mint a Burger King, Starbucks, 24 Hour Fitness vagy az Aon. 

Johnson számos olyan ingatlanvállalkozással is együttműködött, amelyek ingatlanokat fejlesztettek ki a kevésbé kiszolgált városi környékeken. A különféle alapokból befejezett projektek között szerepel például az Oakland-i társasházak; lakossági és kiskereskedelmi komplexumok Chicagóban; a régi bostoni vasútállomás újjáélesztése; és egy 28 millió dolláros lakossági, kiskereskedelmi és irodakomplexum, One Santa Fe néven, Los Angelesben. A Canyon Capital Realty tanácsadókkal együttműködve Johnson részt vett a 32 emeletes Transamerica épület adásvételében és eladásában Los Angelesben, valamint a Sunset + Vine lakás- és kiskereskedelmi komplexum fejlesztésében Hollywoodban.


Magic nem csak gondolkodik és működik, mint egy üzletember, hanem úgy is néz ki. Professzionálisan öltözködik, nagyon türelmes az emberekkel és mindig pezsgő mosollyal rendelkezik. Az elvégzett kemény munkának és a nehézségeknek köszönhetően Magic Johnson több mint elegendő vagyont felhalmozott magának és családjának, hogy egy egész életen át kényelmes és fényűző életmódot élvezhessen. Több millió dollár értékű pazar házakkal rendelkezik Kalifornia különböző részein.

Képek és információk forrása:
http://themarvelexperiencetour.com
https://richestblacks.com
https://moneyinc.com
https://urbanland.uli.org
www.forbes.com
www.cnn.com
www.cnbc.com
www. magicjohnson.com