Skip to main content
Arnold Alois Schwarzenegger egy osztrák-amerikai politikus, színész, üzletember és egykori profi testépítő, kormányzó. Fiatalkorában testépítő eredményeivel ért el komoly sikereket, majd hollywoodi akciófilmjeivel vált világhírűvé. De hogyan indult el a milliomosok világába?

Tudta, mibe kell befektetnie pénzét és tudta, hogyan kell újból befektetni a pénzét. 30 éves korára Schwarzenegger milliomos volt, jóval a hollywoodi karrierje előtt. Pénzügyi függetlensége abból adódott, hogy sikeres volt, mint kezdő vállalkozó, számos jövedelmező üzleti vállalkozás és befektetés révén. 1968-ban Schwarzenegger és testépítő társa, Franco Columbu kőműves üzletet kezdett. Az üzlet virágzott a pár hozzáértő marketingjének és az 1971. évi San Fernando földrengés utáni megnövekedett keresletnek köszönhetően. Schwarzenegger és Columbu a kőműves vállalkozásukból származó nyereséget postázási üzlet indításához használták fel, testépítéshez és fitneszhez kapcsolódó felszerelések és oktatószalagok értékesítéséhez.

Arnold Schwarzenegger és Franco Columbu

Jelentős részesedéssel rendelkezik a Dimensional Fund Advisor befektetési vállalkozásban is. Schwarzenegger ezen felül az Arnold Sportfesztivál tulajdonosa, amelyet 1989-ben indított, és amelyet évente rendeznek meg az Ohio-i Columbus-ban.

De ami jelentős pénzt hozott a házhoz, az az ingatlanbefektetés volt. Első ingatlanbefektetése egy szerény lakásépület, amelynek költsége 214000 dollár volt. Rövid idő elteltével 360000 dollárért eladta, miközben bérleti díjakat gyűjtött, amelyek folyamatos jövedelmet biztosítottak. Találd ki, mit csinált azzal a 146000 dolláros nyereséggel? Vett egy másik lakást. És miután eladta azt, megvette a másikat. Nyilvánvaló, hogy Arnold ingatlanbevételeinek újra befektetése az ingatlanba kulcsfontosságú volt vagyonépítéséhez.

Arnold stratégiája: Egy kis lakóépülettel kezdte. Néhány év után eladta az ingatlant, és a bevételt egy közepes méretű lakóépületbe fektette be. Néhány évvel később eladta a közepes méretű lakóépületet és vásárolt egy nagyobb apartmanházat. Családi házaknál ugyan ezt tette. Fegyelmezettsége, határozottsága és kitartása segített neki milliókra szert tenni, mielőtt még, hollywood-ban befutott volna.

Képek és információk forrása:

https://www.wikizeroo.org
https://www.renegademillionaireblog.com
www.menshealth.com
www.motivatemeapp.it
www.cinemablend.com