Skip to main content

Robert De Niro a színészkedéssel szerzett pénzén kívül 1994-ben megalapított egy eredeti Nobu éttermet. Napjainkban Nobuyuki Matsuhisa japán séf és a hollywoodi producer Meir Teper társalapítókkal együtt több mint három tucat Nobu étteremnek és nyolc luxusszállodának a tulajdonosa.

Meir Teper és Robert De Niro

De Niro rajongója volt a Matsuhisa egyik korai éttermének, így hamar törzsvendége is lett a helynek majd a későbbiekben üzleti partnerévé vált a világ minden táján sikeresen haladó Nobu láncnak. A Nobu vendéglátóipari cég mögött álló történet akkor kezdődött el, amikor De Niro bement a Matsuhisa étterembe Los Angelesben. Annyira lenyűgözte, hogy azt mondta a séfnek: „Ha valaha éttermet akar nyitni New Yorkban, akkor azt mindenképp tudassa vele.” De Niro ma már társtulajdonosa a New York-i Tribeca Grillnek is.

A Fortune szerint a Nobu vendéglátóipari cég várhatóan 1 milliárd dolláros bevételt fog majd hozni 2023-ra. A vállalat tervei között szerepel többek között az is, hogy Torontóban a meglévő Nobu étterem mellé lakóházakat és luxus ingatlanokat építsenek.

Mára az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint 12 Nobu étterem működik, Európában pedig 5 országban képviseli magát az étterem. Az Egyesül Királyságban, Görögországban, Oroszországban, Olaszországban, és Magyarországban.

Források:
http://money.com
https://finance.yahoo.com
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nobu_Macuhisza
www.spaopportunities.com
www.nytimes.com
www.metro.co.uk