Skip to main content

Puff Daddy, P. Diddy, Puffy vagy Diddy színpadi nevekkel is ismert, amerikai rapper, énekes, dalszerző, lemeztermelő, lemezvezető, színész és vállalkozó.

A Combs Enterprises elnökeként és vezérigazgatójaként változatos üzleti és befektetési portfólióval rendelkezik, beleértve a zenei, divat-, illat-, ital-, marketing-, film-, televíziós és médiaipart. Olyan cégekkel rendelkezik, mint a Bad Boy Worldwide Entertainment Group, Sean John, Combs Wine & Spirits, AQUAhydrate, a REVOLT Films és a REVOLT MEDIA & TV. 2018-ban a Forbes nettó vagyonát 825 millió dollárra becsülte, így Jay-Z után második leggazdagabb hip-hop lemezkiadóvá vált. De hogyan is sikerült ekkora vagyont szereznie?

P. Diddy

1993-ban alapította saját lemezkiadóját, a Bad Boy Entertainment-et, majd 1998-ban elindította saját ruházati vállalkozását, a Sean John-t. A férfi sportruházat sorozat 1999 tavaszán debütált és azonnali kereskedelmi siker volt. 2007-ben P. Diddy a Diageo-val, a világ vezető prémium italokat gyártó társaságával egy forradalmian új stratégiai szövetségben működött együtt, hogy felügyelje és irányítsa a Ciroc Vodka összes márka- és marketingkezdeményezését.

Az együttműködés után Mark Wallenberggel egyesítette erőit, hogy egy új fitnesz- és wellness vízmárkát alapítsanak, az AQUAhydrate-t. A márka a számtalan híresség, professzionális sportcsapat és nagy események hivatalos vízterméke.  2013-ban elindította saját zenei televíziós hálózatát, a REVOLT-ot, amelyet eddig legszilárdabb projektjének tartottak. Majd 2015-ben elindította a Revolt Films-t, egy sokoldalú produkciós társaságot, amely filmek és eredeti televíziós tartalmak fejlesztésére, gyártására és finanszírozására szakosodott.

A rengeteg vállalkozás, okos gondolkodás és sok együttműködés segített Daddy számára egy csodálatos életet teremteni.

Képek és információk forrása:
https://www.combsenterprises.com
https://en.wikipedia.org
www.miamiherald.com
www.newsweek.com