Skip to main content

A Wall Streat szakértői nincsenek elragadtatva az Uber-től, ahogy a taxi társaságok sem. A ma már igen elterjedt alkalmazás nem kicsi port kavart a közmédiában, mivel sokan rossz szájízzel tekintenek az idegenek által nyújtott „taxi” szolgáltatásra, viszont egyesek igen nagy potenciált látnak benne. Mindenesetre több sztár is megfordult már az Uber befektetői közül, és páran nagyon is jól jöttek ki pénzügyileg. Mutatjuk melyik sztárok az akinek igazán megérte befektetni az alkalmazásba:

Ashton Kutcher

A hollywood-i sztár az Uber egyik legelső befektetője. 2011-ben több mint fél millió dollárral szált bele a vállalatba.

Gwyneth Paltrow

Az Oscar díjas amerikai színésznőt legtöbben a Vasember című filmben láthatták. Az elmondások szerint igen nagy befektetője a vállalatnak.

Leonardo DiCaprio

A világ egyik leghíresebb színésze nem egy dologba tette már bele a pénzét. Az Oscar díjas színész a környezetvédő programok mellett igen nagy befektetője az Uber-nek és a Forbes szerint az elsők közt volt aki pénzt rakott a vállalatba.

Lance Armstrong

A Tour De France nyertes sportoló maga vallotta be, hogy több mint 100.000 dollárt fektetett be a vállalatba.

Beyonce

Az egyik legnagyobb popsztár saját márkái mellett igen sok mindenbe tette már bele a pénzét, és ebbe az Uber is beletartozik.

A SoftBank keze alatt lévő Uber jelenlegi piaci értéke több mint 11 milliárd dollár és már 63 ország lakossága használja rendszeres mértékben az alkalmazás nyújtotta szolgáltatásokat.

Képek és információk forrása:
www.gadgetsnow.com
www.indiewire.com
www.nytimes.com
www.bbc.com