Skip to main content
Az X-men sztárja a napokban jelentette be, hogy ideje letennie a staféta botot és belekezd valami egészen másba. Hugh Jackman nemrégiben fektetett be ugyanis 50 millió dollárt Bitcoin hamisítást kiszűrő programok fejlesztésébe, melyre a színész a jövőben több időt akar szánni.

A Bitcoin hamisítás a tavalyi évben több mint 1,7 milliárd dollár veszteséget okozott a befektetőknek globálisan. Éves szinten több ezer befektető esik áldozatául a Bitcoin hamisítók oldalaknak, melyek ABC news hivatalos oldalaként vannak feltüntetve.

Kevin Murcko, a CoinMetro tőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy: „A bűnözők követik a pénzt, és  a jelentések az FCA-ból azt mutatják, hogy legtöbbször a fogyasztók tudatlanságát használják ki az internetes pénzről . A legtöbben akik hallottak már Bitcoin-ról terjedő a hírekről, főleg a magas értékükről, azok a legkönnyebben befolyásolhatóak. ”

A felmérések alapján átlagosan befektetőnként 18.500 dollár a veszteség. Angliában egy felmérés alapján az emberek 73% nem tudta elmondani, hogy mi is az a Bitcoin, így a legtöbben csak egy esélyt látnak, mellyel  hetek alatt megtriplázhatják befektetett összegeiket.

Képek és információk forrása:
www.micky.com.au
www.unsplash.com
www.patienthelp.org