Skip to main content
A világon nem ritka ha valamelyik híresség az egészséges életmódban látja a jövőt. A 21. század egyik igen nagy kihívása  az olyan ételek kialakítása mely nem növelik súlyosan az elhízás mértékét, a koleszterin szintet és még ezen kívül finomak is. Nem egyszerű az alternatív húsok feltalálása és forgalmazása sem, viszont az Impossible Foods úgy látszik sikeresem implementálja az ötletet, miszerint húst is lehet hús nélkül gyártani.

Az Impossible burger

A vállalatot úgy látszik nem csak az „átlagos befektetők” érték el, hanem a híresebb sztárok is. Az amerikai teniszjátékos Serena Williams , a híres énekesnő Katy Perry, és az egyik legismertebb rapper Jay-Z együttesen több mint 300 millióval támogatták a vállalatot. A hírességek befektetői szándéka egy újabb jele lehet annak, hogy az alternatív növényi alapú húsok igen trendik lettek ebben a világban.

Az Impossibble Foods mellett csak a Beyond Meat szolgáltat hasonló termékeket, melyeket csak pár hete helyeztek ki a piacra. A cég reménykedik, hogy még több befektetővel fog gyarapodni a közel jövőben.

Képek és információ forrása:
www.origo.hu
www.unsplash.com