Skip to main content
Men in Black, Bad boys, Én a robot és még sorolhatnánk a jobbnál jobb filmeket, melyben feltűnik korunk egyik leghíresebb színész, Will Smith. Már számtalan filmsztár gondolja úgy, hogy azért a mozi vászon mellett néha befektetőként is feltűnnek a nagyvilágban. Viszont nem gondoltuk volna, hogy Will Smith pont az e-sportban fog majd lehetőségeket látni.

Az e-sport röviden egy kompetitív bajnokság, mely különböző platformokon és videójátékokban történik. A fiatalok körében enyhe kifejezés lenne azt mondani, hogy népszerű, mivel maga a sport már olyan szinten kilőtte magát, hogy lassan nem olimpiai sportág válik belőle. A játékosok nem kevés pénzt szereznek a versenyek alatt, illetve azon kívül a temérdek mennyiségű szponzoráció miatt.

Az egyik leghíresebb e-sport játék, a League of Legends világbajnokság döntője

Will Smith 46 millió dollárral szált be ebbe az üzletbe, a Dreamers Fund alapítványon keresztül. Az összeg a Gen. G nevezetű szervezethez fog kerülni, mely a csapat kreatív erőfeszítéseinek és kereskedelmének támogatása. Persze hosszútávon a cél a sport térnyerése Japánban és azon kívül. Ekkora összeg mellett idővel elég sok dolgot véghez lehet majd vinni, viszont arra még bőven várnunk kell, hogy ennek meglássuk az első eredményeit.

Tagadhatatlan, hogy az e-sport egyre több helyen állja meg a helyét igazi sportként, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy melyik sztár fog legközelebb több figyelmet fordítani a téma felé.

Képek és információ forrása:
www.gamechannel.hu
www.foxsportasia.com