Skip to main content
Nem gondolnánk, hogy híres vagy hírhedt  sztárjaink a több milliós média szereplések mellett mással is keresnék mindennapi kenyerüket. A pénzügyi szférában viszont nagyon elterjedt a hírességek befektetései, mint például Morgan Freeman invesztálása a Teslába, vagy Leonardo DiCaprio saját maga pénzelt Formule E csapata.

Leonardo DiCaprio és a Venturi Formula E csapata

Senki se gondolta volna viszont, hogy a mezőgazdaságban is hatlamas pénz van, legalábbis az alábbi sztárok így látják. A már befutott celebek jó pénzfialtatási lehetőséget látnak a mezőgazdaságban, a visszavonult sztárok pedíg inkább  rekreációs céllal vásárolnak magunknak hatalmas ranchot vagy szőlőültetvényt.

  • Az említett Oscar díjas színész, Leonarda DIcaprio megszállottja a fenntartható fejlődésnek, legalább is erről tanuskodik a Rubicon Agriculture mezőgazdasági vállalkozás melybe a színész nem kevés pénzt fektetett az évek alatt. A cég kifejezett figyelmet fordít a helyi gazdaság és társadalom megerősítésére, azzal, hogy motiválják az embereket saját zöldségeik és gyümölcseik termesztésére, így megóvva a föld termőképességének romlását.
  • Bill Gates, talán minden idők legnagyobb tech guru-ja úgy gondolja ideje átállnunk a mesterséges hús fogyasztására. Az általa dollár milliókkal támogatott Beyond Meat nevezetű cég már évek óta foglalkozik a témával, és már odáig jutottak, hogy egészséges és finom hamburgerhúst is elő tudnak már állítani, mindenféle hús felhasználása nélkül.
  • A díva, Beyonce  nem csak a zenei szférában alkot érdekes dolgokat. Vagyonát 290 millió dollárra becsülik amiből nem keveset fektet az amerikai WTRMLN WTR (angol watermelon water szóból) egészséges sportital gyártásába. Évente több mint 1,7 millió tonna görögdinnyét termeszt a vállalat, melynek nagy része az ital gyártására megy a többi pedig újrahasznosításra.
  • A világ volt leghíresebb sztárpárja Brad Pitt és Angelina Jolie még 2012-ben vették meg a Francia Château Miraval kastélyt és birtokot, a hozzá tartozó hatalmas borültetvényével.
  • A Gladiátorból híres színész Russel Crowe úgy látszik inkább az állattartás felé tolja a pénzét. Az ausztráliai Nana Glenben birtokol egy több mint  400 hektáros ranchot, amely eddig összesen 5 millió dollárjába került. Az itt tartott állatok legnagyobb részét a 700 darab  Angus marha teszi ki, melyek húsából készül a legfinomabb steak a kontinensen, vagy talán az egész világon.

Információ forrása: https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/ide-fektetnek-be-a-milliardos-vilaghiressegek.9455.html