Skip to main content
Jessica Marie Alba egy amerikai színésznő. Első filmszerepét 1993-ban kapta a Camp Nowhere című vígjátékban. Ezt követően számos nagy sikerű filmben játszott főszerepet és a 2000-es évek egyik szexszimbóluma lett.

Jessica Alba 2011-ben egy Brian Lee nevű vállalkozóval megalapította az életstílus brandjét, a The Honest Company-t (Az őszinte cég), aminek értékét most 1,7 milliárd dollárra becslik. A Honest termékei nem tartalmaznak károsnak tartott vegyi anyagokat, vagyis környezet- és baba barátak és lehetőség szerint újrahasznosíthatók is. A nagyobb amerikai bioáruházakban lehet megvásárolni őket, és persze online is – a vásárlások 80 százaléka webáruházon keresztül történik.

Jessica Alba

A vállalkozás elindításának az ötlete még a 2000-es évek környékén merült fel először a színésznőnél amikor is a várandóssága alatt szembesült azzal, hogy az amerikai gyerekek körében megugrott az autizmus és a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar gyakorisága. Úgy gondolta, ebben a vegyszerek is ludasak, amik bútorainkban és használati tárgyainkban is benne vannak, akár tűzgátló rétegként, akár más célból.

„Arra gondoltam: milyen nagyszerű lenne, ha a mindennap használt termékek – a pelenkától a fürdőkellékekig – a küszöbömhöz érkeznének, és mindegyikről pontosan tudnám, hogy biztonságosak, megfizethetők, hatékonyak és környezetbarát összetevőkből állnak, arról nem is beszélve, hogy szép kivitelben készültek!”

Források:
www.starity.hu
www.ritmus.hu
www.portfolio.hu
www.evamagazin.hu