Skip to main content
Sokan úgy tartják, hogy a siker titka a diverzifikáció. Sok híresség nem csak a  filmvásznon vagy stúdiókban keresi meg a pénzét, hanem naphosszat bújják a tőzsdét és kutatják a hatalmas lehetőségeket. Egyes sztárok  szeretik megalkotni saját cégüket, márkájukat, esetleg egy saját alapítványt, míg mások megelégszenek, az „egyszerűbb” befektetésekkel, mint például az ingatlan. Az alábbi  hírességek zsúfolt napjaik ellenére is megtalálták a nekik való bizniszt az ingatlanpiacon.

Leonardo DiCaprio

A világ egyik leghíresebb színésze még 2016-ban adta el malibui ingatlanját, mely több mint 10 millió dollár fejében kelt el. Ezt a lakást 20 évvel ezelőtt alig 1,5 millió dollárért vette. Jelenleg DiCaprio rendelkezik még egy luxus ingatlannal Palm Springs-ben, a 432 Hermosa-val, melyet rövid távon napi 3750 dollárért lehet kibérelni. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a színész még 2005-ben megvett egy egész szigetet Belize partjainál 1,75 millió dollár fejében. Viszont erre a szigetre nem egy luxusapartmant építettet, hanem környezetaktivista mivoltjának megfelelően, egy rezervátumot.

Leonardo DiCaprio

Arnold Schwarzenegger

Kevesen tudják, hogy a színész, testépítő és kormányzó már régóta benne van az ingatlan bizniszben. Annyira, hogy saját karrierjét is ilyen befektetésekből finanszírozta. A súlyemelésből kapott nyereményeit gondosan fektette be a színész az ingatlan piacba, melyből aztán további versenyeit tudta finanszírozni. Arnold mindenféle politikai befolyás nélkül lett sikeres. Elmondása alapján a 70-es években  többször is triplázta meg befektetett pénzét a Hollywood-i apartmanok hirtelen árfolyam növekedése miatt.

Arnold Schwarzenegger

Brad Pitt

Amerika leghíresebb (volt) sztárpárja Brad Pitt és Angelina Jolie nem csak a filmvásznon alkotnak jó párost, de az ingatlan bizniszben is. Franciaországi ingatlanuk a Château Miraval még 2008-ban került hozzájuk 67 millió dolláros áron. A kastély nem csak dísznek van a házaspár kezében, hanem igazi pénzforrás is jó borászata miatt. Emellett rendelkeznek még a pár kiadó lakásokkal olyan helyszíneken, mint  New Orleans, New York, Los Angeles, Santa Barbara és Mallorca. Bár a házasság megszűnése a két sztár közt igen nagy kihatással van a házak értékére, még mindig megéri megtartani őket az ingatlanpiac lehetőségei miatt.

Brad Pitt és Angelina Jolie

Képek és információk forrása:
blog.reinvest24.com
www.upi.com
www.ibtimes.com
www.propertyobserver.com.au