Skip to main content

Bill Gates és felesége, Melinda 2000-ben hozta létre a Bill és Melinda Gates alapítványt. A Microsoft alapítója már korábban is támogatott különféle seattle-i jótékonysági szervezeteket, de az alapítvány létrehozása után ez a tevékenység sokkal nagyobb méreteket öltött. Az eleinte számítástechnikai irányultságú tervek után a házaspár figyelme a szegény gyerekek támogatása és az orvosi célú kutatások felé fordult. Célul tűzték ki a gyermekhalandóság csökkentését, valamint az Egyesült Államokban beindítottak egy lakhatási programot hajléktalan családok számára.

2003-ban Indiában AIDS-ellenes kutatásokat támogatott az alapítvány, illetve malária-ellenes vakcinák kifejlesztésére fordítottak 258 millió dollárt. E két betegség ellen a szervezet ezt követően is kitartóan küzdött.

Az alapítvány befektetései

Legtöbb hasznot hozó befektetések:

Az arcos Dorados részvény társaság foglalkozik a legtöbb Mcdonald’s étteremmel és azok eladásaival.

Bill Gates és felesége álltal befektetett pénzmennyiség: 8.324.560 dollár

A Caterpillar Inc. építőipari és bányászati ​​berendezéseket, dízel- és földgázmotort, ipari gázturbinákat és dízel-elektromos mozdonyokat gyárt és értékesít az építőipar, az erőforrások, valamint az energia és a közlekedési ipar számára.

A részvény jelenlegi piac értéke: 20 millió dollár