Skip to main content
Harry herceg és Meghan Markle egy teljesen új progresszív etikával lépnek be a pénzügyek világába, méghozzá egy olyan invesztálással, ami szükséges lehet egy zöldebb jövőkép kialakításához.

A pár, aki 2020 elején költözött az Egyesült Államokba, miután a brit királyi családdal nyilvánosan szakított, partneri kapcsolatot alakítottak ki a new york-i székhelyű Ethic céggel, amely vagyonkezelési portfóliójában kizárólag fenntartható befektetések szerepelnek.

Az ESG (környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási) befektetési céget 2015-ben alapították Jay Lipman, Doug Scott és Johny Mair volt brit és ausztrál bankárok. 

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle

Sussex hercege és hercegnője a hivatalos közlemény szerint 1,3 milliárd dolláros befektetést hajtott végre a cégben október 12-én. „Mélyen elkötelezték magukat amellett, hogy segítsenek megoldani korunk meghatározó kérdéseit, mint például az éghajlat, a nemek közötti egyenlőség, az egészségügy, a faji igazságosság, az emberi jogok és a demokrácia megerősítése”- nyilatkozott a vállalat a hivatalos sajtóközleményében. 

Harry és Meghan számára nem ez volt az első nagyobb befektetés, tekintve, hogy a Netflix, a Spotify és az Apple technológiai óriásokban is meglátták már a lehetőséget. 

Képek és információk forrása:
www.qz.com
www.cbsnews.com