Skip to main content
Az e-mobilitás rohamos fejlődésével az elektromos járműveket gyártó márkák piaci jelenléte és értéke is radikálisan megnőtt. A Tesla kiemelkedő potenciált mutat a befektetők körében, magas nyereséghozama miatt. Ron Baron, a cég fő befektetője hatalmas profitot jelentett be a napokban a Tesla részvények emelkedését követően. 
 

Ron Baron, a Tesla főbefektetője szerdán (2021.10.27) elmondta a CNBC-nek, hogy 6 milliárd dollárt keresett az elektromos autógyártóba való befektetésén, és azt tervezi, hogy még legalább 10 évig részvényes marad a cégben. Baron befektetési cége, a Baron Capital csaknem 6 millió Tesla részvényt birtokol, egyenként 42,88 dolláros tulajdoni költséggel. A Baron Capital 58,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

„54 milliárd dolláros nyereséget szereztünk ügyfeleinknek, és ebben az 54 milliárd dolláros nyereségben körülbelül 6 milliárd dollár volt a Teslától egy 380 millió dolláros befektetésből, hét-nyolc évvel ezelőtt” – mondta Baron a Squawk Box című műsorban.

Ron Baron

Ron Baron

Márciusban Baron azt jósolta, hogy a Tesla részvényei részvényenként 2000 dolláros árfolyamot érnek el a következő 10 év során, és  2024-re 1500 dollár lesz a papírok ára. Baron márciusban 1,8 millió Tesla-részvényt adott el cége ügyfelei számára, ami sajnos fájdalmas, de szükséges volt a „kockázatcsökkentéshez”.

Baron, akinek cége októberben további 41.000 Tesla-részvényt adott el, továbbra is rendkívül bizakodó a részvényekkel kapcsolatban, és Muskot keményen dolgozó, inspiráló és „zseniális srácnak” nevezi.

Ha te is e-mobilitásban látod a jövőt, tekintsd meg a Portfolife e-mobility részvénykosarát. 

Képek és információk forrása:
www.cnbc.com
www.fortune.com
www.pexels.com