Skip to main content
Mary-Kate Olsen és Ashley Fuller Olsen (vagy ismertebb nevükön az Olsen ikrek) amerikai színésznők és divattervezők. Az ikrek első fontos szerepe Michelle Tanner volt a Bír-lakban. Hatéves koruktól kezdve kezdtek el szerepelni különböző tévéfilmekben és videóprojektekben, melyek sora folytatódott tinédzser korukig. Mára saját ruhamárkát alapítottak, és elismert szakembereknek számítanak a divat világában. A Dualstar nevű cégükön keresztül pedig felkerülhettek a leggazdagabb fiatal nők listájára.

A divattervező és stílusikon ikrek, Mary-Kate és Ashley Olsen közös vállalkozásuk egyike a Los Angeles belvárosában, a Melrose Avenue-n található Sweet Lady Jane cukrászda, amely az édesszájú hírességek (például Jennifer Lopez) egyik kedvence. Az ikrek 2 millió dollárt fektettek az üzlet felvirágoztatásába, és állítólag ők maguk is jó pár süteményötlettel álltak az alapító és társtulajdonos, Jane Lockhart elé.

Mary-Kate és Ashley Olsen

Ashley és Mary-KateOlsen

2006-ban létrehozták saját divatcégüket The Row néven, amely nemcsak a divatrajongók körében népszerű. A Wall Street Journal 2012-ben a „Innovator of the Year: Fashion” kategóriában ítélt nekik díjat, illetve a Council of Fashion Designers of America többször is díjazta őket (amit a divatvilág Oscarjaként emlegetnek): az év legjobb tervezőinek és legjobb kiegészítő tervezőinek járó elismerését is megkapták már.

De ez még mind semmi, ugyanis a Dualstar Entertainment Group is a nevükhöz fűződik. A cég televízióshow-kat készít és már a kezdetek óta óriási nyereséget termel. Hamarosan pedig újabb márkákkal jelentkeznek és tovább építik a mary.kateandashley brandet is. A Dualstar évi 150 milliós forgalmat bonyolít le a páros számára.

Mary-Kate és Ashley Olsen nettó vagyonának becsült összege mintegy 250 millió dollár, vagyis körülbelül 500 millió dollár együttesen.

Források:
hu.wikipedia.org
www.glamour.hu
www.borsonline.hu
www.novekedes.hu
www.therow.com
www.stylecaster.com