Skip to main content

David Robert Joseph Beckham, (Született: London, 1975. május 2.)  2013-ban  visszavonult, angol profi válogatott labdarúgó. OBE kitüntetés tulajdonosa és az első angol labdarúgó, aki négy különböző országban is bajnok lett.

David Robert Joseph Beckham

Beckham hírneve már túllépett a futballpálya keretein, a világ nagy részében a neve összefonódott olyan multinacionális nagyvállalatokkal, mint a Pepsi-Cola, Motorola, Vodafone vagy az IBM. Beckham kapcsolata és házassága Victoriával, aki korábban Posh Spice-ként a népszerű Spice Girls lánycsapat tagja volt, közrejátszott David népszerűségének növekedésének a futballon túl. Beckham neve márkanév lett, és Victoriával együtt a pár olyan véleményalkotó erővé vált, mint ami korábban csak ruhatervezők, életmód- és fitneszspecialisták, divatmagazinok, parfüm- és kozmetikumgyártók, fodrászok és wellness cégek kiváltsága volt.

Példa erre a Beckham nevével fémjelzett David Beckham Fragrances kozmetikumcsalád. 2002-ben a metroszexuális kifejezés megalkotója Beckhamet tekintette kifejezése legtökéletesebb példájának és az újságok azóta gyakran hivatkoznak rá így.

2007 óta Beckham és Giorgia Armani, a Sharpie, az Electronic Arts, a Samsung Electronics, a Burger King, a Sainsbury és a Breitling közötti partnerség tovább bővítette nettó értékét. A saját ruházati sorozatával a H & M-el való partnerségének várhatóan évente 100 millió dollár lesz a kiskereskedelemben.
A történelem egyik legjobb focistájának nettó értéke a Forbes szerint 450 millió dollár.

„Soha nem csinálok semmi félszívűt. Folytatom a kemény munkát és mindent megteszek annak érdekében, hogy sikeres legyek, bármit is teszek. ”- David Beckham

Források:
https://hu.wikipedia.org
https://starity.hu
https://budgetandinvest.com
https://blog.growthfunders.com
https://asia.eurosport.com
https://www.financeauthor.com