Skip to main content

Nyílt titok Hollywoodban, hogy Ellen DeGeneres – Amerika egyik legkedveltebb talk-show házigazdája és komikusa – másodállásban egy sikeres „House Flipper”-ként dolgozik.

Mi a „House Flipping”?

Alapvetően a „House Flipper-ek” olyan emberek, akik olcsó ingatlant vásárolnak, majd feljavítják piaci értékét, és eladják nyereségért. Ez a vállalkozás igen rizikósnak hangzik, de a gyakorlatban igen jövedelmező beruházás.

Az elmúlt 15 év folyamán DeGeneres felépített egy ingatlan birodalmat magának. Kaliforniai luxus ingatlanokat vásárol és ad el. Időnként  több házban is él, melyeknek felszámolásával később hatalmas nyereséget szerezhet.

Ellen DeGeneres

DeGeneres általában több milliót gyűjt össze a flipjeiből. A felújított otthonait olyan A-listásoknak adja el, mint például Ryan Seacrest-nek vagy a Google korábbi vezérigazgatójának, Eric Schmidt-nek. Ennek ellenére teljesen elutasítja a „flipping” kifejezést törekvéseinek leírására. Ragaszkodik ahhoz, hogy ingatlanjainak értékesítését pusztán csak élvezetből teszi és semmi másból.

DeGeneres dokumentálta a lakásépítéseknek a menetét, amit „Otthon” című könyvében 2015-ben ki is adott.

Feleségével, Portia de Rossi-vel egy „előkelő faháztól” a hagyományos ló tanyáig mindent megvásároltak és mára már 12 eladott ingatlannak lehetnek a büszke tulajdonosai.

Amikor nem ő a televízió egyik legelfoglaltabb embere, akkor napjait azzal tölti ki, hogy egy 40 millió dolláros kastélyt vásárol meg 15 millió dolláros profitért.

Források:
https://www.businessinsider.com
http://money.com
https://hun.forexclubteam.com
www.foxnews.com