Skip to main content

Bár a köztudatban egyre inkább bevésődik, hogy nem csak a biztosítóknál, vagy a párnacihában lehet pénzt félretenni, még mindig nem evidens lehetőség az értékpapírszámla. Hogy ennek mi lehet az oka? Szerintünk talán a legfőbb az, hogy nem ismerik eléggé az emberek. Most teszünk ellene.

Mutass olcsóbbat!

Minden kétséget kizárólag a befektetések közül az értékpapírszámla az, ahol a legkisebb költségekkel találkozunk. A számlavezetési díj a legtöbb helyen kimondottan alacsony (azért itt is akadnak különbségek), pláne mondjuk a befektetéses életbiztosításokhoz képest.

Ezenfelül mindössze csak a különböző értékpapírok adás-vételének van költsége. Erre is figyeljünk azért oda. Végezetül az adó van még hátra. De mint rutinos olvasóink tudják, erre is van megoldás. A neve TBSZ számla. Itt ugyanis elérhetjük, hogy 5 év után ne kelljen a nyereségünk 15%-át az államnak adni. És ezzel még nincs vége az előnyöknek..

Akár rövid távra is

Nálunk Magyarországon az egyik legnépszerűbb megtakarítás a lakástakarék volt. Ennek igazság szerint 2 oka volt, az hogy lakást lehetett venni belőle, és az, hogy 4-5 éves távban is lehetett tervezni. Nos, ezeknek a feltételeknek az értékpapírszámla, pontosabban a TBSZ számla is maximálisan megfelel. Ahogy fentebb is írtuk, 5 év után adómentes a megtakarítás, amely egy jó tervezhető, és betartható időtáv. Ráadásul írtunk már arról is, hogy mivel a lakástakarékoknak elvették a támogatását új megtakarítási formát érdemes találni. Szerintünk ne keress tovább, a részleteket itt találod. Sőt, van amiben még jobb is ez értékpapírszámla.

Jobb befektetési lehetőség

Bár a kereskedelmi bankoknál általában algi 20 különböző befektetési alapot választhatunk, mi tudunk olyan megoldást, ahol szinte nincs is olyan értékpapír, amelyet ne tudnának megszerezni nekünk. Minél szélesebb körben tudunk válogatni, annál nagyobb az esélye, hogy kimondottan sikeres lesz a befektetésünk.

És ezzel körbe is értünk. Meg vannak az alacsony költségek, a biztonság, és a magas hozamlehetőség is. Mi más kéne még? Csak cselekedni. Ezért keress fel minket! Mi segítünk a befektetések bonyolult világában eligazodni.