Skip to main content

Bár elsőre talán meglepően hangzik, de teljesen komolyan gondoljuk, hogy a LEGO egy kimondottan jó befektetési lehetőség. Bőven 30 év feletti múlttal rendelkezik, vagyis akkorával, amellyel még sok olyan cég sem, ahova befektetünk. Nézzük is meg, hogy miért tartjuk jó lehetőségnek!

Egy orosz kutató gondolatai

Egy bizonyos Viktorija Dobrinszkaja vette a fáradtságot, és megnézte, hogy milyen eredményt értek el a LEGO-k úgy, hogyha befektetésként tekintünk rá. Több, mint 2000 különböző forgalomba hozott LEGO alap árát vizsgálta meg, és aztán azt, hogy 2015-ben mennyi volt az értékük, vagyis mennyiért cseréltek gazdát. Az eredményre az jött ki, hogy átlagosan 11% hozamot tudtunk volna realizálni.

Persze akadnak szélsőértékek is, hiszen egy bizonyos Star Wars szett 2014-ben 3,99 dollárba került, míg rá egy évre már 28,46-ba. Évesítve ez 613 százalékos hozam. Ez szívesen zsebre tennénk mi is. 🙂

A másik véglet pedig a Simpson családhoz kapcsolódó legó, amely viszont 3,5 százalékot veszített az értékéből. De vajon miért lehet jó a LEGO befektetésnek?

Mindig aktuális

Gondoljunk csak bele abba, hogy az egyik legfontosabb dolog egy befektetésnél a kereslet. A legók iránt mindig is nagy volt, és nagy is lesz a kereslet, hiszen még mindig nem találtak fel olyan játékot, amely egyszerre ilyen szinten szórakoztatna, növeli a kézügyességet, és a kreativitást is.

A másik nyomós érv pedig az, hogy a legók mindig aktuálisak lesznek a gyermek körében (is). Elég csak gondolni itt a Star Wars-ra, Harry Potter-re és máris láthatjuk, hogy amint jön valami világsláger, az legóból is megjelenik.

Az állandó kereslet, és az, hogy folyamatosan bővül a vásárlói kör (hiszen folyamatosan születnek új gyermekek, akik legózni fognak) azt jelenti, hogy folyamatos lehet a növekedés.

Mi szeretjük az ilyen alternatív befektetési lehetőségeket, meg persze a klasszikusakat is. Befektetési portfóliót választani egy értékpapírszámlára igazán szép, nehéz, de szórakoztató feladat. Hogyha kíváncsi vagy a véleményünkre, trendekre, lehetőségekre, akkor keress fel minket! Biztosan találunk olyan befektetést, amely számodra ideális lesz.